Over Mezelf

Aangenaam

Hallo daar!
Ik ben Hilde, geboren in 1971, en heb echt een deftig dispuut gehad met Moeder Natuur. 
Ja, ja, ik zit ook midden in de menopauze, en laten we zeggen dat het me bloed, zweet (vooral veel zweet) en tranen heeft gekost om erachter te komen wat er toch met me aan de hand was. 
Vroeger was ik zo gezond als een vis, en nu ben ik kind aan huis van mijn huisarts.
Wat me vooral verbaast, is hoe weinig ik eigenlijk wist over dit hele menopauzegebeuren. 
Mijn huisarts had echt geen idee dat mijn klachten te maken hadden met dit natuurlijke proces. 
Daarom ben ik zelf een diepe duik in deze materie gaan nemen, niet alleen om mezelf te begrijpen, maar ook om zo'n 270.000 andere vrouwen per jaar te helpen navigeren door dit woud van hormonen. 
Ik ken vrouwen die de diagnose CVS, fibromyalgie, depressie, enzovoort hebben gekregen, terwijl het gewoon een menopauze was die voor al die chaos zorgde. 
Natuurlijk niet bij iedereen, maar als je tussen de 45 en 55 bent, niet meer menstrueert en je voelt je als een wandelend lichaam vol vraagtekens, lijkt het me echt een goed idee om eens te kletsen met een gynaecoloog die hierin gespecialiseerd is.
Persoonlijk ben ik een trouwe patiƫnt bij professor Herman de Pypere. Die kerel weet werkelijk alles over Fysiek aspect van je hormonen. 
Ik doe mijn best om mijn ervaringen en eerlijke informatie met jullie te delen, inclusief wat handige tips en advies. 
Je zal hier trouwens wat externe links en advertenties tegenkomen, maar die zijn wel echt relevant, beloofd.
Natuurlijk is elke vrouw anders en heeft iedereen een eigen aanpak om met de menopauze om te gaan. Dus, doe vooral waar je jezelf het beste bij voelt.
Hieronder vind je een lijstje met de meest voorkomende menopauzeklachten waar we allemaal mee te maken kunnen krijgen. Ik hoop oprecht dat je hier wat duidelijkheid vindt en de juiste stappen kunt zetten naar een leven zonder menopauze-ellende.
Heel veel liefs,
Hilde (aka Meno-Coach)